Впечатления от първия концерт

25.3.08

Впечатления от първия концерт

Първият голям концерт от Мюзик Айдъл 2 е вече в историята. Вечерта ще се запомни с няколко изпълнения от идолите и членовете на журито. Но първо за изпълнителите:
Елена - може би изненадата на вечерта. Показа се в друга светлина и както самата тя заяви е склонна да изпълнява почти всякакъв стил музика. И си го може.
Тома - отново остана верен на стила си, много чисто изпято парче. Според мен обаче започва да става леко еднообразен, трябва да обогати изпълнението си, може би да пробва с някое по-бавно парче.
Ана - с трудности добрала се до финалите, но днес показа че го заслужава. Въпреки че като гласови данни отстъпва на част от конкурентките си, само заради това че пя болна и осигурява място в следващия кръг.
Ясен - очаквах повече от него, но и песента не му позволи да разкрие таланта си напълно. Ако той отпадне в сряда, мисля че вината може да се търси не в изпълнението му, а в лошия избор на песента от Дони.
Нора - отново перфектно изпята песен. А и песента си я биваше. Нора определено е участник за финала, началните концерти ще са повече за загрявка.
Иван - селяндурът от Айтос не изневери на стила си и този път вдигна кръвното дори и на Фънки с поведението си. Меко казано се подигра с песента, изключително грубо изпълнение.
Мария - по мое мнение една от най-добре представилите се тази вечер. Безгрешно изпълнена песен, с много чуство и перфектна интонация.
Стоян - изпълни една чудесна песен прилично, не бих казал добре. Завършекът беше доста зле, иначе този път притеснението беше по-малко и се държа по-свободно на сцената. Въпреки това е кандидат за отпадане в сряда.
Шанел - най-лошото изпълнение за вечерта. Притеснението беше голямо и пееше на места изключително фалшиво. Ако нещо я спаси в сряда то това ще е сценичното поведение и песента супер хит. Но за 15 години и първа изява пред толкова публика мисля и е простено.
Ивайло - пърфект изпълнение. Набира скорост за финала.
Пламена - същото като при Ивайло.
Денислав - я, че той можел и да пее. Досега по една или друга причина продължаваше напред заради външния си вид, тази вечер доказа че е и добър певец. Твърдо продължава.
Деница - наистина беше една от най-добрите, според Есил най-добрата. Ще я видим и следващия понеделник.

За журито: общата ми оценка е, че тази вечер бяха прекалено положителни. Странно не забелязаха или нарочно не споменаха грешките на идолите колкото и малко да бяха те, надявам се следващия път да са по-критични. Иначе от тях полза няма.

Някой съгласен / несъгласен с мен? :)



1 коментар:

Unknown каза...

След това, което прочетох, имам сериозни подозрения за четене на мисли... :)))

Това в областта на шегата - иначе, само едно разминаване, за Пламена. Аз лично съм леко разочарована - на моменти ниско, на моменти между тоновете, и, въпреки че като цяло беше добре, очаквах повече при такъв чудесен късмет да й дадат Hot stuff.